Pilgrimsmusslor med kantareller

IMG_2840Vi grillar och jag passar på att äta upp de sista pilgrimsmusslorna från frysen (de som kommer från fiskbilen.se – så jag hoppas att den kommer tillbaka till oss). Den här gången passar jag på att servera dem med kantareller. Jag bryner också lite smör som jag sedan blandar med soja och pressad citron. Pilgrimsmusslorna saltar och pepprar jag och fördelar sedan svampen ovanpå. Precis före servering skedar jag på det brynta smöret blandat med soja och citron.

150 g pilgrimsmusslorIMG_2827
1 1/2 msk smör
1 1/2 tsk mild soja
1/2 msk färskpressad citronjuice
50 g kantareller
1/2 dl strimlad salladslök eller valfri lök
olja till stekning
salt
peppar

Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.

IMG_2842Jag har färdigstekt svamp i små påsar i frysen, så jag passar på att ta fram en av dem. Dessutom har jag ingen salladslök hemma utan tar schalottenlök men det är jättegott och till och med sexåringen ber om att få ta en till.

Easy AdSense by Unreal