Recensioner av rödvin

Jakten på det perfekta vinet

Goda viner är det gott om, det gäller bara att hitta dem. När vi köper vin brukar vi oftast kategoriserar vinerna i ”köpas igen”, ”köps kanske igen” och ”köps absolut inte igen” samt hur prisvärda de är. Vi utforskar oftast områdesvis och passar samtidigt på att försöka vidga våra kunskaper om druvor, tillverkningsmetoder och hur vinerna klassificeras. Just nu håller vi på och lämnar Valpolicella till förmån för Toscana. Några Australiensiska viner har även tangerats  på sistone, där shiraz är en av favoriterna.

Våra recensioner har väl egentligen ingen röd tråd. Vinerna är provade i helt olika miljöer och förutsättningar. Vingård, Restaurang, middag hemma, hemma i soffan med tilltugg som någon god salami och parmesan, eller enbart vin framför en film på tv’n. Efter provsmakningen brukar vi läsa andra recensioner samt systembolagets beskrivning för att se hur pass det stämmer överens om vår upplevelse.

Inspirationen kommer från vinforum, mailinglistor, böcker eller ett enkelt impulsköp av något som ser spännande ut på systembolaget. Extra uppskattat är då vi hittar en restaurang med en bra sommelier.

Lista på testade viner

Kommentera

 
Easy AdSense by Unreal