Hjärtmusslor och räkor i saffranssås

IMG_20160213_185621Lördagskväll och skaldjur hemma hos oss. Vi firar alla hjärtans dag i förskott och till idag har vi förbeställt hjärtmusslor och tänker oss att göra en fantastisk middag. Tidigare är det bara jag som äter musslor så det gäller att hitta något som alla gillar. Till detta rostar vi bröd till barnen så de får doppa i såsen. Middagen är en succé, alla barnen tycker att det är gott och tar flera gånger, en tar bara av såsen men bara i den sitter det många fantastiska smaker. Det här kommer vi definitivt att göra flera gånger.

1 nät hjärtmusslorIMG_20160213_184555
1 kg räkor med skal
2 schalottenlökar
2-3 klyftor vitlök
2 kuvert saffran
olivolja
ca 2 dl vitt vin
ca 3 dl grädde
vitpeppar

IMG_20160213_185330Börja med att skölja musslorna, det är lätt att de innehåller sand, så låt dem ligga i vatten ett tag och skölj några gånger. Skala räkorna. Hacka löken och skiva vitlöken. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs lök och vitlök tillsammans med saffran. Lägg därefter i de musslorna som hållt sig slutna. Knacka försiktigt med musslan i diskbänken om den är öppen. Sluter den sig är det ok att använda den. Fräs tills de flesta öppnat sig och häll sedan på vin och grädde. Låt det stå och puttra försiktigt och avsluta sedan strax före servering att lägga i räkorna så de blir varma utan att koka. Ta ett par varv med pepparkvar (vitpeppar)

Easy AdSense by Unreal