Pilgrimsmusslor med kastanjechampinjoner, salladslök och brynt smör

IMG_20160529_193102 Till mors dag börjar vi med pilgrimsmusslor, ett klokt val visade det, det var fantastiskt gott. Snabblagat, men alldeles utsökt. Något vi kommer göra flera gånger. Sonen som på affärn sa ”jag vill bara ha en” men fråga direkt han smakat ”finns en till” och maken sa att det var det abolut det godaste jag lagat. Jag lagade på en höft men här kommer ett recept.

8 pilgrimsmusslorIMG_20160529_193313
ca 50 g smör
1-2 msk pressad citron
1 tsk soja
6-8 kastanjechampinjoner
1 knippe salladslök
salt
peppar
olivolja/smör att steka i

IMG_20160529_191207Börja med att hacka svamp i mindre bitar och skär löken i mindre bitar. Bryn smöret, pressa i citron och häll i soja mot slutet. Häll av och ställ åt sidan. Stek svampen i lite olja, tillsätt löken mot slutet. Salta och peppra. Lägg på ett fat. Smält smör och blanda med o lite olivolja. Stek musslorna 1 minut per sida, salta och peppra och lägg på svampen. Häll smörskyn över pilgrimsmusslorna.

Easy AdSense by Unreal