Karibisk räkcoctail

räka

Det finns så fantastiskt mycket gott man kan göra med räkor. Då vi hade en lite plockbuffé hemma passade vi på att pröva dessa, där vi blandade räkor, grönsaker som paprika, gurka och avokado med mango och koriander. Det blev en jättebra kombination av smaker och för att det mer bara skulle bli en mumsbit för alla, portionerade vi upp dem i mindre snapsglas så man hellre kan ta två om man skulle vilja. Det finns möjlighet att göra det med en topping av majonnäs, men vi ville ha den lite enklare så vi toppade istället med lite räkor och en limeskiva.

500 g räkor med skal
½ röd paprika
150 g gurka
1 avokado
1 lime pressad
200 g fryst, tärnad mango
1 dl färsk koriander eller bladpersilja
2 krm salt

topping:
majonnäs
hackad dill
skivad lime
50 g röd stenbitsrom

Skala räkorna, kärna ur gurkan och tärna den. Tärna avokadon och blanda den väl med pressad limesaft. Blanda räkorna, grönsakerna, mango, koriander och salt i en bunke. Lägg upp på fina glas och toppa med majonnäs, lime och stenbitsrom.

Easy AdSense by Unreal