Rabarberchutney

IMG_2828Receptet har jag fått av min svåger, då jag fick det hemma hos dem och tyckte att det var otroligt gott. Den här chutneyn kan man göra även med frysta rabarber. Den passar helt perfekt till grillad kyckling, fläskfilé och även till nötkött. Den blir lite i smaken som mango chutney, fast mycket, mycket godare. Man kan lätt öka mängden om man vill göra mer, då den kan förvaras i kylen ett bra tag så kan man ha den på lut även för oväntade gäster! Häll den då bara i en burk med tättslutande lock!
500 g rabarberIMG_2821
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 ½ msk ättikssprit 24% (Falu ättika)
3/4 dl vatten
1½ msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar eller valfri pepparfrukt
6-8 torkade aprikoser

Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära om den är färsk. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 min.

IMG_2822IMG_2823

 

 

 

 

 

 

IMG_2825

Easy AdSense by Unreal