Äggröremuffins med bacon

IMG_20160116_100834Sovmorgon och jag blir väckt med färdiga äggmuffins. Maken har gjort äggröra som han hällt i muffinstråg med bacon i botten.  Små portionsvänliga härligheter.Han har först stekt långa skivor bacon, lindat ner dem i botten på muffinstråget. Så att de sedan stelnar och blir som en golfpeg som man därefter häller äggröresmeten på och gräddar tills de får fin färg.

7 äggIMG_20160116_100608
1 dl grädde
1 pkt bacon
Lite salt till äggröran

Börja med att steka baconet. Innan det blir för krispigt så lägger man det i botten på formen så det blir som en upphöjning. Baconen blir hårt när det svalnar. Vispa ägg och grädde försiktigt. Salta lite, tänk pä att baconet är salt. Häll smeten över baconet och grädda sedan i 175 grader ca 20 minuter. De höjer sig något och jag tror att det skulle bli riktigt gott att lägga lite riven ost på varje muffin.

Easy AdSense by Unreal