Ugnspannkaka

ugnspannkakaUgnspannkaka, eller fläskpannkaka det är verkligen en av mina favoriträtter. Kan ju vara att jag även är en storälskare av lingon. Därför är jag jätteglad att jag har hittat en variant av ugnspannkaka som vi kan äta även om vi äter LCHF. Här har jag valt att riva en smakrik emmentalerost som jag lägger i ugnspannkakan för att få god smak på pannkakan, till pannkakan sen tinar jag upp lite lingon från frysen och strör över. För min del som inte är så jätteförtjust i keso, har jag överhuvudtaget svårt att märka att det är det i pannkakan efter att jag har kört smeten med mixerstaven.

1 paket bacon
250 g keso
1 rödlök
2 ägg
3/4 msk fiberhusk
½ dl grädde
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt tillsammans med rödlöken. Lägg det i botten på i en liten ugnsform och strö riven ost över. Vispa ägg, keso, fiberhusk och grädde med stavmixern och bred ut ovanpå baconet. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills ytan blivit gyllengul.

Easy AdSense by Unreal