Beer can Burger

1En favorit hemma hos oss, beer can burgers. Där du själv kan fylla dem med vad du vill, och du kan även ha vilka tillbehör du önskar till din mat. Här har jag tagit champinjoner, lök, vitlök och lite örter och stekt tillsammans. Sen har jag skurit fetaost i små tärningar och blandat med grönsaksblandningen. Gott ovanpå sen är att ta ett kryddsmör och låta det smälta ovanpå direkt efter att den kommer från grillen. Vi hade idag när vi bara gjorde för fyra personer (två personer middag och två matlådor, totalt sex burgare):

800 g köttfärs 4
salt
peppar

fyllning och topping:
2 pkt bacon
8 skivor ost
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
örter
5-6 champinjoner
1 pkt fetaost
ev. kryddor

alternativa fyllningar:10

  • Din favoritost
  • Svamp
  • Lök, vitlök – Grovt hackad
  • Rostad lök
  • Paprika
  • Tomat, färsk eller soltorkade
  • Bacon – man kan inte ha för mycket bacon!
  • Rostbiff
  • Chili /Jalapénios
  • GrillsåsHär är det verkligen bara fantasin som sätter gränser, och våga prova att kombinera smaker. Jag har gjort med kantareller, dem var verkligen fantastiska i smaken tillsammans med timjan.

9 6 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag börjar med att blanda färsen med lite salt och svartpeppar. Sedan tar jag och delar upp den i lika stora bitar så det blir jämnare att grilla dem sen. Jag har tagit ett glas som smalnar av lite ner till och så bygger jag på köttfärsen, eller gör en stor köttbulle som jag trycker ner glaset i. Därefter lindar jag två remsor bacon runt varje. Tidigare har jag stekt lök, svamp, paprika och blandat med fetaost så det bara är att fylla burgaren. Här brukar jag ta lite av det jag har hemma och sen även lite beroende på vem som ska äta. Sen tar jag bacon om jag har kvar och lägger över och avslutar med ett lock av ost, enklast tycker jag är att köpa färdigskivad så är det en och samma skiva som ligger ovanpå. Burgarna grillas sedan på låg temperatur i 20-30 minuter. Det är svårt att se om den är helt färdig, så skär försiktigt eller låt den vara lite rosa, bara det är nöt så är det inga problem.

25

 

 

7

 

 

8

 

Easy AdSense by Unreal