Fläskfilégratäng med dijonsenap

dijon1Fredagkväll och vi avrundar arbetsveckan med att äta fläskfilé med dijonsenap.  En snabblagad rätt som gick hem hos alla i familjen. Till äter vi baconlindade champinjoner fyllda med ost och med tunnskivad halloumi. Till gratängen får barnen lite jasminris till grönsakerna medan vi äter enbart grönsaker till. Det här kan vi definitivt laga flera gånger med olika smaksättningar. Vi var sex personer till middagen idag och det blev ingenting kvar.

2 fläskfiléer i tunna skivordijon2
salt
peppar
2-3 msk dijon
½ dl grädde
2 brk creme fraiche
smör att steka i
drygt 2 dl ost

Börja med att steka köttskivorna, salta och peppra. När köttet är nästan klart, häll på grädden så ni får med alla goda smaker från pannan. Häll därefter på creme fraiche, senap och låt det puttra någon minut. Blanda ner osten och Häll sedan ner blandningen i en ugnsform. Gratinera och låt det stå och puttra någon minut i 200 grader med lite extra grill ovanpå så gratängen får fin färg.

Easy AdSense by Unreal