Kesoplättar

kesoplättarFrukost sedan vi började med LCHF har mest varit ägg och bacon, (eller annat ibland på helgen när man har mer tid) därför försöker vi nu testa lite nya variationer. Något jag hört om är kesoplättar, keso är väl kanske inte favoriten att äta bara som det är, men man måste ju testa. Här mixar jag keson med stavmixen, så det finns inte ett spår efter grynen. Det tar lite längre tid att tillaga än vanliga plättar och man behöver vänta så länge man törs innan man vänder på dem.

4 ägg
250 g keso
2 msk psylliumfröskal, malda eller fiberhusk
2 msk smör eller kokosolja

Mixa allt med stavmixer och klicka ut små plättar i en stekpanna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme relativt länge, tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända, stek lika länge på andra sidan.

Easy AdSense by Unreal