Födelsedagstårta

Äldsta sonen fyller år och till fikat gör jag en tårta på hallon och blåbär som jag dekorerar med hallon, banan och tuttifruttiströssel. Jag gör det enkelt och köper bottnar då vi är hemma hos farmor och farfar och firar honom men annars är det enkelt att baka bottnar både till tårtor och smörgåstårtor.

1 förpackning tårtbotten, finns både vanliga och med choklad
2 dl grädde
hallon
blåbär

dekoration:
1 banan
hallon
grädde
tuttifruttiströssel

Jag börjar med att ta ur de hallon som jag ska ha till dekorationen. Resten mosar jag med lite grädde och lägger på första delen tårtbotten. Sedan mosar jag blåbären lite lätt, också med lite grädde. Det är trevligt att ha lite hela blåbär i tårtan så jag är försiktigt när jag mosar. De lägger jag sedan på nästa lager. Jag avslutar med att bara bre vispad grädde på det sist och precis innan jag ska ställa fram den så dekorerar jag den. Då det är ett av barnen som fyller år har jag valt att ha tuttifruttikulor på tårtan, dels för att det ser roligt ut och sen smakar de även gott.

Tips: Jag brukar ta mellanlagret av tårtbotten till det översta lagret för att det ibland är snett skuret och den sista är ganska tunn, likaså om lite fastnar i kartongen är det enklare att få ett slätt lager grädde på den översta om man har tagit mellanlagret i stället.

Easy AdSense by Unreal