Polkagrispannacotta

polka5Polkagrisens dag firar vi hemma oss genom att göra en pannacotta med just polkagris som smaksättning. Pannacotta är en favorit hemma hos oss, så då försöker vi också att uppdatera oss bland möjligheterna för smaksättning och har nu nog kommit en bra bit på väg när det gäller olika varianter. Vi brukar göra pannacottan i pyttesmå glas eller skålar för att det inte ska bli för mastigt, då kan man hellre ta en till om man orkar. Dessa glas är ca 4 cm höga så de passar ypperligt för detta ändamål. Normalt brukar vi göra pannacotta på gelatin, men idag gjorde vi det enkelt och använda gelesocker.

4 dl vispgrädde
200 g krossade polkagrisar
3/4 dl Gelésocker

Blanda samman grädde och de krossade polkagrisarna i en kastrull och låt smälta. Tillsätt gelésocker och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen för att stelna.

polka6 polka1Pannacotta är så fantastiskt enkelt oavsett om man använder gelatin eller gelesocker, så det är förutom att den behöver så i kylen en stund, en perfekt spontan efterrätt som de flesta gillar.

 

 

 

polka2 polka4

 

 

Easy AdSense by Unreal