Rulltårta med äpple

Rulltårta är ett snabbt och enkelt sätt att få hembakat på bordet om det spontant kommer gäster. Ugnen blir varm medan man vispar ihop smeten och den ska bara gräddas i fem minuter. Jag brukar alternera vad jag fyller i rulltårtan, här är det ett tunt lager med hemgjord äppelmos. Rulltårta är också bra för man kan göra den både gluten- och laktosfri. Dock innehåller den ägg.

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

Fyllning:

2 dl äppelmos eller fast sylt t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt etc

Jag börjar med att vispa ägg och socker poröst och tillsätter sedan mjöl blandat med bakpulver för att avsluta med att röra i vätska. Jag brer sedan försiktigt ut smeten jämnt på en bakplåt med papper. Ugnen är ställd på 250 grader. Den ska bara gräddas fem minuter så jag brukar stå och kika den sista minuten ifall det går fort, för att den inte ska bli bränd. När den är klar vänder jag upp den på ett sockrat papper, penslar lite med vatten för att den ska släppa enklare. Brer på äppelmos och rullar ihop den ganska hårt.

För att det ska gå och skära enkelt i den tycker jag att det är bra om den får ligga en kort stund, vilket är lämpligt om man ska sätta på kaffe och duka fram.

Easy AdSense by Unreal