Sirapskakor med saffran

saffranssirapSega kolasnittar, sirapskakor eller vad du vill kalla dem är en enkel kaka som är både uppskattad och går att variera. I år till jul så gjorde jag dem med saffran istället för att baka saffransbröd. Fördelen med dessa är att det tar inte så lång tid att blanda ihop alla ingredienser och grädda vilket innebär att det kan göras lite spontant så det luktar nygräddat när det kommer gäster.

½ g saffran
1 st sockerbit
100 g smör
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl

Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Arbeta samman rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, sirap, saffran, bakpulver och mjöl till en deg. Dela degen i två bitar och rulla ut till två längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 10 minuter. Vill du så kan du ha pärlsocker på dem innan du gräddar.
Easy AdSense by Unreal