Hallonsorbet

1Hallonsorbet, men man kan även byta till andra bär och saft om man vill ha en annan smak. Dessa har min jobbarkompis gjort och jag tycker verkligen att de är fantastiska, att man bara kommer på idén att de ska serveras som läppstift.

Här används läppstiftsform från Söders Gourmet. Som hon själv säger ”jag hittade dessa läppstiftsformar och hylsor när jag sökte efter en bra dessertbok som kommer ut någon gång per år ”So Good”. En fantastisk utgåva för dessert älskare!”)

1-2 gelatinblad (det kan variera med gelatin, beroende på märke)
500 gram hallonpure (500 gr frysta hallon blir ca 250 gr puré när det kokat och passerat genom en sil.)2
½ vaniljstång
160 g socker
200 g vatten
30 g pressad Citronsaft

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp allting utom gelatin. Ta av kastrullen från spisen. Blanda i gelatinbladet och sila sedan smeten. Ställ in i kyl tills den blir lite trögflytande och häll upp i valfri form. Om man har en glassmaskin och inte vill fylla upp i formar så kan man bara kyla ner den och sen köra i glassmaskinen till fast konsistens. (Om den ska köras i glassmaskin använd 1 gelatinblad och inte två.

Easy AdSense by Unreal