Thaisoppa med räkor, kyckling eller vegetarisk (smalmat)

Vi försöker äta soppa en gång i veckan. I veckan åt vi fisk som jag kokade i kokosmjölk, därför passar jag på att göra den här soppan som också är baserad på kokosmjölk och hoppas att den går hem hos alla barnen. Soppa är bra också för man kan ofta ta det man har hemma, blanda i mycket grönsaker och det brukar oftast bli någon mer överraskning efter soppan; pannkaka, våffla, varm smörgås eller efterrätt hemma hos oss.

1 kg räkor med skal
1 morot
1 gul lök
1 röd paprika
250 g broccoli
1 msk rapsolja
1½ msk röd currypasta
3/4 msk sambal oelek
4 msk fisksås
1 brk kokosmjölk
8 dl vatten
1 brk vattenkastanjer

Skala räkorna och ställ den kallt medan du gör soppan. Skär morot och lök i små bitar. Tärna paprikan. Bryt broccolin i små buketter. Fräs grönsakerna i olja 2-3 minuter. Blanda ner currypasta, sambal oelek och fisksås. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt soppan koka upp, sjud under lock till grönsakerna blivit mjuka men fortfarande har spänst, ca 10 minuter. Tillsätt de avrunna vattenkastanjerna. Dra kastrullen från värmen och tillsätt räkorna precis före servering. När vi åt soppan åt vi hembakat knäckebröd till.

Vill man kan man byta ut räkorna mot kyckling, krabbsticks eller låta den vara vegetarisk.

Easy AdSense by Unreal