”Kebabpaj” i långpanna

Det här är en paj som fungerar i alla lägen tycker jag. Receptet är för en långpanna så jag brukar göra det till helgen när vi har alla barn här och kanske även någon kompis. Jag tycker att det är en god paj, som det går att göra flera olika varianter på. Den smakar gott även efteråt så det gör inget att det blir över, perfekt till matlådan. 

Jag brukar även göra en tacopizza som liknar den här receptet väldigt mycket, men att här skiljer recepten sig med vitlök och majonnäs där av tycker jag att det går med namnet kebabpaj. Jag brukar även göra en kebabpizza där jag först bara har tomatsås, ost och kebabkött på pizzan när den gräddas och efteråt lägger på isbergssallad, tomat, gurka, rödlök, fefferoni och kebabsås.

Pajskal:

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g margarin
2 dl mjölk

Fyllning 1:

750 gr blandfärs
1-2 gul lök
1½ påse Taco kryddmix
1 msk kebabkrydda
1½ dl vatten

Fyllning 2:

6 hackade tomater
4-6 hackade pepperoni (kärnorna tas bort för mildare smak)
3 krm vitpeppar
3 dl creme fraiche
1½ dl riven ost
6 msk majonnäs
4-6 klyftor vitlök

Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smula i margarinet. Häll i mjölken och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en långpanna och förgrädda 10 minuter i 225 grader. Bryn färsen till ”fyllning 1”. Tillsätt löken, kryddmixen och vattnet och låt röran koka ihop. Häll röran i pajskalet. Tomaterna och pepperonin till ”fyllning 2” läggs över köttfärsröran. Blanda creme fraiche, ost, majonnäs, vitlök och vitpeppar. Fördela på köttfärsröran. Gratinera 10 minuter i 250 grader. Gott med isbergssallad till.

Easy AdSense by Unreal