Kex/Tunt knäckebröd (Gluten och laktosfritt)

Det här brödet har jag ätit på kören då vi fått mat inför konsert. Jag var bara tvungen att fråga om receptet. Det är gluten och laktosfritt och helt underbart gott. Min tanke var att det är säkert svårt att göra,men jag blev glatt överraskad att det som egentligen tar tid, är att grädda dem, då de står inne på svag värme under lång tid för att bli så goda. Jag har valt att genomgående ha Risentas produkter, men det finns andra märken som Saltå Kvarn som också har dessa.

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
½-1 tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokhett vatten

Blanda alla ingredienser, utom det kokheta vattnet. Häll sedan på vattnet och rör ihop. Häll allt på en plåt med bakplåtspapper, bred ut den så det täcker hela och den blir riktigt tunn. Dela försiktigt i lagom stora bitar/skär med en pizzaskärare eller sporre (det är ganska kladdigt, ett tips är därför att grädda brödet i ca 20 minuter, sen dela och därefter fortsätta gräddningen). Grädda i 150 grader 1 timme.

Hur gott som helst, till maten, som det är eller varför inte till sommarbuffén?

Easy AdSense by Unreal