Blandade tårtor, födelsedag

Jag tycker nästan att det är synd att vi inte är fler i familjer för att vi ska kunna fira fler födelsedagar och jag få göra fler tårtor. Tackolov för att jag då fått möjlighet att göra tårtor till personer utanför familjen.

Tårtan ”Christina” är gjord på färdigköpt botten och ett färdigt tårtlock. Där jag sedan spritsat blommor med spraygrädde, tårtpynt och sen satt en silverkula i varje blomma. Fyllningen är syrlig där jag blandat grädde med lemoncurd som du hittar på syltavdelningen, eller bland marmeladen. Mellan bottnarna har jag lagt citronfromage och vaniljkräm.

”Modotårtan” har jag gjort med liknande fyllning men där jag också har brett ut hallonsylt ovanpå vaniljkrämen för att bryta av det syrliga i tårtan.

Bilden är gjord på frihand med tårtpynt från ett modomärke. Det här var en beställning av systersonen till hans kalas och vad gör man inte för att uppfylla önskningar?

Easy AdSense by Unreal