Filmjölkslimpa

limpaHär har jag tagit lite av det jag har hemma och gjort en filmjölkslimpa på bikarbonat. Dels för att slippa jäsningen så bakningen istället sköter sig själv lite. Jag har bland annat äpple kvar från äppelkakan jag gjorde igår så dem skär jag i mindre bitar. Aprikoser likaså. Det går att ta egentligen det man har; russin, nötter etc. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Lägg på lite folie i slutet av tiden i ugnen.

3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
½-1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
10-15 aprikoser
1 äpple (rullat i kanel och socker)
1 dl mörk sirap
4 ½ dl filmjölk

Börja med att blanda alla torra ingredienser. Häll sedan i filmjölk och sirap och blanda i hop den ordentligt. Smörj en form eller sätt bakplåtspapper i den. Lägg ner degen i formen, vill du så platta till den lite med mjölad hand. Grädda långt ner i ugnen 200 grader ca 50 minuter. Lägg på folie i slutet av tiden i ugnen men stäng luckan fort så den fortfarande håller värmen.

Easy AdSense by Unreal