Italiensk clubsandwish (smalmat)

Som ett lite extra kvällsmys tänkte jag att vi efter allt godis i påsk istället gör clubsandwish med ett lite italienskt inslag av mozzarella, soltorkade tomater och basilika. Godast att serveras direkt när de är klara.

4 kycklinglårfiléer
125 g mozzarellaostar
20 tomater, soltorkade, marinerade
1 basilika, kruka
8 formbröd, stora skivor vitt
2 msk olivolja
100 g färskost, med vitlökssmak

Marinad:
½ dl olivolja
½ dl chilisås
½ tsk salt
1 krm tabasco
1 krm svartpeppar, nymald

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå ca 15 min. Låt osten rinna av och skär i skivor. Strimla tomaterna. Plocka bladen från basilikan och strimla dem. Stek kycklingen runt om med marinaden ca 10 min tills den är genomstekt och skär den sedan i bitar. Stek brödskivorna i olivolja. Bred vitlöksosten på bröden och lägg ihop dem två och två med kyckling, mozzarella, tomater och basilika emellan. Stick ett litet grillspett av trä genom de dubbla smörgåsarna och skär dem till trekanter.

Easy AdSense by Unreal