Moules marinières, musselsoppa med vitt vin

musFördelen när man fyller år man får önska vad man vill äta. Hemma hos oss är det väl mest jag som tycker om musslor, men de har lovat att ge det en chans. Den här varianten av musslor åt vi även när vi var iväg och åt skaldjusplatå, så maken tyckte att det var gott då, bara vänta och se vad sonen säger. Receptet är Leif Mannerströms och vi serverar ett surdegsbröd till istället för att ha krutonger till soppan, men då kan man ju ändå passa på att doppa och avsluta soppan till sista droppen.

1 kg blåmusslormus2
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
5 cl olivolja
1 bunt persilja
2 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl vispgrädde
salt
peppar

mus1Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa och strö över persiljan.

Easy AdSense by Unreal