Kyckling i balsamico och oreganosås

Kyckling är gott och det finns oändliga möjligheter att tillaga den. I vår familj älskar alla balsamvinäger, så en sås med det i brukar fungera ypperligt. Det här gick fort att laga, jag lät den dock koka lite längre än vad som står i receptet och skar den även i mindre bitar för att de skulle bli riktigt genomkokt.

cirka 500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
1 buljongtärning
3 tsk torkad oregano
1½ msk balsamvinäger


Skär kycklingfilén i mindre bitar, typ 3 bitar på varje filé. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i cirka 5 minuter. Vi åt kokt potatis till, jättegott till såsen, men ris eller bulgur fungerar också!

Vintips: Till maten idag, testade vi il Conte Montepulciano d´Abruzzo (2009), ett ekologiskt odlat rödvin som legat på ekfat innan det tappats på flaska, 64 kronor på systembolaget. Jag tyckte att det var skönt med ett vin som även om de har många smaker inte tar över smaken på maten. Såsen är så gudomlig att det behövs inte mer.

Easy AdSense by Unreal