Limespaghetti med bacon och fetaost

Det här är en pasta med väldigt frisk smak, den känns verkligen somrig. Det är väldigt gott att bryta av med ruccola till pastan, men eftersom vi har små barn valde jag att inte blanda ner den i pastan utan servera den till. Jag dubblade mängden bacon för att det skulle bli lite ”matigare” och jag tog bara en halv lime och pressade i.

280 g spaghetti
150 g fetaost
1 lime, skal och juice
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, finhackad alt ½ tsk hackad chili/chili flakes.
1 paket bacon 140 g
1 påse ruccola
2 krm nymalen svartpeppar

Koka spaghettin. Tärna fetaosten. Skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet med ett fint rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Tillsätt limeskal, vitlök och chili. Låt spagettin rinna av, men spara lite av pastavattnet. Dra stekpannan från värmen och tillsätt fetaost och rucola. Pressa över limejuicen och ta eventuellt i lite av pastavattnet så du får en krämig konsistens på pastan och såsen.

Vin till maten? Det här är en maträtt med ganska många smaker, så jag tycker att vinet inte ska ta över allt för mycket. Jag hade nog valt en Corvina Veronese (23072, 89 kronor), eller Appassimento, Rosso Veronese från Tommasi, men den senare tyvärr än så länge beställningsvara på systembolaget (71294, 89 kronor).

Easy AdSense by Unreal