Laxburgare

Vi brukar äta olika slags fiskburgare hemma hos oss. Gjord på självfiskad fisk, enkel variant med fiskpinnar mellan hamburgerbröd och nu en fiskburgare där jag har strimlad laxfilé och gör en egen dressing med paprika, rödlök och creme fraiche smaksatt med dijonsenap och honung.

 

4-6 Hamburgerbröd (lite beroende på hur stora laxburgare du vill göra).
600g skinn- och benfri lax
½ msk dijonsenap
2 tsk worcestersås
1 ägg
2½ msk ströbröd
½ tsk salt

Dressing
½ röd paprika, i små bitar
½ liten rödlök, finhackad
1 tsk dijonsenap
½ dl creme fraiche
1 tsk honung
1 krm salt

Börja med att skära laxen i smala strimlor, här gör det inte så mkt att det är bitar för det gör det lite matigare. Jag brukar skära dem i halv centimeter tjocka strimlor. Lägg dem i en bunke och blanda ner senap, worcestersås, ägg, ströbröd och salt. Låt det stå medan du gör i ordning dressingen så ströbrödet sväller lite och binder ihop bättre. Ingredienserna till salladen är också bara att blanda i en skål. Hetta sen upp lite smör i en stekpanna, börja sedan att stek bröden lite försiktigt, cirka en minut per sida. Dela sedan fiskröran i fyra till sex delar – vi har små barn så vi brukar göra två lite större till oss vuxna och sen några lite mindre till barnen. (Ursprungsreceptet är för 4 normalstora hamburgare, men då blir det alldeles för stora för barnen). Ha blöta händer när du gör i ordning burgarna och lägg dem på en blöt skärbräda så fastnar det inte så lätt. Stek dem sedan på medelvärme 3-4 minuter på varje sida.

Lägg salladsblad på hamburgerbrödet, en laxburgare på varje och sedan en klick dressing, sen är det bara att lägga på locket och njuta.

Easy AdSense by Unreal