Scones på filmjölk

Det är enkelt att göra scones, det går fort och det är oftast ingredienser som man har hemma. Det som jag tänkt prova nu  är ett lätt recept på filmjölk, bara det att det enda jag har hemma just nu är smaksatt fil med svartvinbärssmak. Men det kan väl inte bli så tokigt det heller kan jag tänka mig.

3 dl filmjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Dela smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Blanda med fingrarna till en grynig massa.  Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, utan att röra allt för mycket. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors för att det ska kunna gå enkelt att dela dem sen när de är klara. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

 

 

Dessa avnjöt vi till frukosten i morse, med både ost, skinka och hemgjord päronmarmelad och plommonmarmelad. Ett underbart sätt att börja dagen på, att fylla huset med en doft av nybakat.

Easy AdSense by Unreal