Fiskpinnar – hemgjorda

Fiskpinnar på menyn, hemma hos oss förekommer både färdigköpta och att vi gör dem själva. Idag ska vi göra dem själv. Det är väldigt enkelt och jag tycker att det är bra för barnen att se att man kan göra maten själv och även köpa dem färdiga. I paneringen har jag lite dill. För att piffa upp mat brukar jag se till att ha färskfrusna örter hemma i frysen som sen är enkel att ta fram och använda i kall sås, i pastasåser, när vi gör egna fiskburgare eller som här bara som en extra smakförstärkare.

1 paket Alaska pollack  eller annan djupfryst fisk på block(tinat)
vetemjöl
ägg
ströbröd
salt
peppar
dill, färskfrusen från frysen

När jag gör fiskpinnarna så tar jag först och delar fisken. Enklast vore väl att skära dem i ”fingerstorlekar” men då fisken ligger paketerad på varandra och bildar ett block så delar den sig sedan i mindre bitar. Vilket i och för sig inte gör något de är då garanterat genomstekta då de är mindre och får också mer panering på dem bitarna.

Jag börjar med att vända dem i en djup tallrik där jag hällt upp mjöl. Här är det roligt att ha något av barnen med i köket som får hjälpa till och rulla sen blir det lite kladdigare. Sen vänder jag det i uppvispat ägg och sen avslutningsvis i ströbröd blandat med dill, salt och peppar. Därefter steker jag dem lätt i smör.

Till fiskpinnarna serveras potatismos, remouladsås och tomater.

Easy AdSense by Unreal