Formfranska LCHF

brödFormfranska gjord på mandelmjöl, kokosmjöl och ägg, glutenfritt och ingredienser som passar vårt LCHF-val. Vi har inte ätit bröd sedan årsskiftet, bortsett från ostplättarna jag bakar, så det ska bli spännande att testa detta rostbröd. Jag tänker mig att vi ska äta en räkmacka ikväll och det ska bli spännande att rosta detta och äta med ägg och räkor. Jag tycker att det är jätteroligt att baka bröd, så det är trevligt att ha hittat ett bra recept, likaså något som jag kan bjuda mamma på som äter glutenfritt. Receptet kommer från Birgitta Höglund.

8 äggbröd4
1 burk kokosmjölk à 4 dl
2 dl kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja
1 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 msk äppelcidervinäger
2-3 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, börja med den mindre mängden salt. Vispa äggen kraftigt så det blir en riktigt tjock smet, jag kör 5 minuter med elvispen. Koka upp kokosmjölk och kokosolja, häll det tillsammans med äppelcidervinägern över äggsmeten och rör om väl. Vänd ner äggblandningen i mjölet. Smaka av om du vill ha mer salt, brödet blir gott med lite extra sälta. Låt smeten svälla i 15 minuter. Smörj en 1½-liters bakform med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader. Rör om i smeten och häll den i formen, släta till ytan med slickepotten. Grädda brödet näst längst ner i 1½ timme.

bröd3bröd2

bröd1

Easy AdSense by Unreal