Köttfärslimpa

Vi brukar äta köttfärslimpa lite då och då. Det är enkelt att göra och man kan fylla dem med vad man har hemma och på så sätt också variera den så att det inte blir likadant.

Den här varianten gjorde jag på smaksatt creme fraiche, ibland gör jag på mjölk, vatten eller matlagningsgrädde.

600 g köttfärs
1 brk creme fraiche – vi hade en burk Arla gourmet med dill, vinäger och svartpeppar hemma
1 dl ströbröd
1 msk lökpulver
2 ägg
salt
ett par varv med svartpepparkvarnen

Jag börjar med att blanda ströbröd med creme fraiche så den sväller. Därefter blandar jag i ägg och kryddorna. Blandar allt tills det blir en jämn smet/deg. Jag har sprutat lite flytande margarin i botten på en ugnsform och sen formar jag en limpa i botten på formen. Ugnen sätter jag på 175 grader. Jag gör den här dagen innan så jag passar på när ugnen redan är varm och så blir det lite godare när den får stå och dra ihop sig tills det är dags att äta. Likaså, köttfärslimpan ska vara inne närmare en timme, 45-60 minuter i ugnen, därför är det skönt att ha den helt färdig att bara värma när man kommer hem från jobb och förskola.

 

Vi åt kokt potatis och morötter till. Dessa hade jag förberett så att det gick fort när vi kom hem. Vi åt också gräddsås och lingonsylt till. Den här som hade den nya creme fracihe Gorumet med dill, hade också en tydlig smak av dill. Jag tyckte att den var lite övervägande men alla barnen åt med god aptit och ville ha mer.

Det finns dock en smaksatt creme fraiche med Karl-Johanssvamp och schalottenlök som jag tror skulle passa perfekt att göra köttfärslimpa på.

 

Easy AdSense by Unreal