Tex mex gratäng

texIdag varierar vi tacosmiddagen genom att göra en texmex nachogratäng. Det går ju att variera även den på flera sätt. Här har vi tagit lite av det vi har hemma men fick ihop det väldigt bra. Det är dessutom så enkelt att göra den här så det fixar även barnen. Till gratängen serverar vi förutom lite sallad och i det fall det kan vara lite starkt för barnen även lite naturell creme fraiche och självklart extra chips och för den som vill mer tacosås.

500-700 g nötfärs
1 påse taco spice mix
400 g krossade tomater
½-1 brk tex mex red jalapeno
200 g philadelphia gräslök
½ purjolök
1-2 dl riven ost
1 påse tex mex chips

Värm ugnen till 225 grader. Bryn färs tillsammans med kryddmix. Tillsätt tomaterna och låt det koka ihop ca 10 minuter. Lägg köttfärsblandningen i en form och fördela avrunna, hackade jalapenos ovanpå. Bred ett täcke av philadelphiaost, strimla purjolök, (svarta oliver om du vill) och avsluta med riven ost. Gratinera ca 15 minuter. Ta ur formen och stick ner lite nachoschips i gratängen innan du serverar.

Easy AdSense by Unreal