Köttfärssoppa med potatis, paprika och morot

soppaVi försöker att äta soppa regelbundet men sen gäller det att komma på något nytt. Den här är en variant av Zeinas köttfärssoppa men med några små justeringar. Det är en smakrik soppa som går att förändra utifrån vad man har hemma och tycker om. Vi höll med om att den kommer att serveras fler gånger. Vi åt den en fredagkväll så det var gott med en rustik baguette och ett glas rött vin. Till soppan valde vi Apothic Red som finns både på flaska och box och andra varianter.

400 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
10-12 st små potatisar
3 msk tomatpuré
1 burk finkrossad tomat (400 g)
Ca 8-10 dl hett vatten
2 köttbuljongtärningar
2 tsk dijonsenap, (vi tog Johnnys senap)
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 dl klippt persilja
Salt
Peppar

Hacka lök fint och morot i mindre bitar. Hetta upp några matskedar olja och stek tills dem mjuknar. Tillsätt köttfärs och pressa i vitlöken. Låt färsen få färg innan du tillsätter alla kryddor utom buljongen och persilja. Låt det fräsa ihop i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. Skär paprikan i mindre bitar och vänd i grytan. Häll finkrossad tomat, smula i buljongen och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt allt puttra i ca 20 min. Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och puttra ytterligare i ca 15-20 min tills potatisen mjuknar. Strö över persiljan vid servering tillsammans md ett gott bröd och en klick cremé fraiche.

Easy AdSense by Unreal