Cowboysoppa med köttfärs

cowboysoppa Dagens middag blev soppa. Snabblagad, enkelt och gott som passar att äta som vardagsmat när tiden kanske är knapp. Idag har jag slutat lite tidigare så jag passar även på att baka småfranska

Soppan får med beröm godkänd, barnen har ätit den i skolan men med kött istället för köttfärs så de uppskattade det senare. Sonen tyckte att den som serverades i skolan var lite mer kryddad men det är ju alltid en smaksak. Soppan känns väldigt matig med köttfärs och potatis.

500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 klyfta vitlök
5-6 potatisar, tärnade
1 stor paprika, tärnad
4 msk tomatpuré
2 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt potatis och paprika och fräs i ytterligare någon minut. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera gärna med färska örter

Easy AdSense by Unreal