Fylld lunchkorv med ugnsstekta rotfrukter

Vi har fått lunchkorvar med i veckopåsen från slaktarn. För att göra det enkelt så gör jag en form med korvarna och så fyller jag en långpanna med rotfrukterna och kör båda samtidigt i varmluftsugnen. Vill man kan man också lägga korvarna utmed kanten på rotfrukterna, men då de ska vändas efter halva tiden tycker jag att det är enklare att ha korvarna för sig.

5 lunchkorvar
1 brk lätt creme fraiche
2-3 msk bostongurka
1 dl riven ost
lite extra riven ost att strö ovanpå

Jag lägger dem direkt i en ugnsform och snittar upp dem i mitten. Därefter blandar jag creme fraiche, bostongurka och riven ost i en skål och så fyller jag korvarna med det. Avslutar med att strö lite extra riven ost på. Ugnen sätter jag på 200 grader.

 

12 potatisar, med eller utan skal
4-5 morötter
4-5 palsternackor
1 rödlök

Jag skalar och skivar alla rotfrukter ganska smått för att att de ska bli genombakat i ugnen. Därefter delar jag rödlöken i fyra delar och skivar den tunt och lägger över. Blandar allt på en ugnsplåt som jag har hällt lite olja på. Jag avslutar med lite mer olja och drar ett par varv med pepparkvarnen. Det är jättegott att klippa timjan över men det hade jag tyvärr inte hemma just nu. Man kan om man vill blanda grönsaker som man vill och även ha fetaost på. Det är roligt att variera sig.

 

 

Jag ställer in båda i ugnen, potatisen underst. Efter tio minuter så vänder jag om i långpannan, det fastnar lätt så var försiktig. Efter ytterligare tio minuter tar jag ut korven. Man ser på att den är färdig och det börjar puttra i såsen/osten ovanpå och den får även fin färg. Jag flyttar då upp rotfrukterna och låter dem stå fem minuter till i ugnen medan jag dukar.

 

 

 

Jättegott, och vi åt med Jonnys senap till.

Easy AdSense by Unreal