Choritzogryta

korv1Sonen önskar att vi ska göra gryta av den choritzo som vi köpt hem. Sagt och gjort, men då får man även vara med och hjälpa till. Skära, dela, blanda och röra om. Sen även mäta och fixa.

Det är toppen att ha små hjälpredor i köket, då kan man både umgås och öva matematik. Den här har vi lagat flera gånger, senast ville dottern vara med och hjälpa till så hon också ska kunna laga den själv. Det är väl inte mer än rätt då att yngsta dottern får vara med och fixa nästa gång.

1 gul lökkorv4
600 gram chorizo
2 paprikor
½ ask cocktailtomater
1 msk olivolja
½ tsk timjan torkad
½ tsk basilika torkad
2 msk tomatpuré
½ msk soja kinesisk
1 tsk honung
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
0.75 tsk salt

korv5Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Skär korven i skivor och skölj och skär paprikorna i mindre bitar. Skölj och halvera cocktailtomaterna. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs lök och korv ca 2 minuter. Tillsätt timjan, basilika, tomatpuré, soja och honung och fräs runt 30 sekunder under omrörning. Tillsätt paprika, tomat, creme fraiche, grädde, vatten och salt. Blanda om och låt grytan sjuda i 10 minuter. Smaka av och krydda ev lite mer. Servera chorizogrytan tillsammans med ris.
korv3

korv2

Easy AdSense by Unreal