Italiensk korv med basilikarisoni

IMG_5093Det här är en smalrätt, om man gör den på korv, typ MåGott. Den här gången vill jag hellre göra den på italienska korvar och köper istället Chorizo, som vi tillagar på samma sätt, men har lite kortare tid i ugnen. Originalreceptet på MåGott korven är dock den som ligger kvar. Risoni, är en mindre pasta format som risgryn som vi annars brukar ha som ingrediens i soppa, bas i sallader eller när vi gör risotto för att det går fortare att få det färdigt.

550 g falukorv, (Mågott) magerIMG_5090
8 tomater, marinerade soltorkade
½ basilika, kruka
1 dl parmesanost, riven

Risoni:
3 dl risoni, (250 g)
7 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
150 g sockerärter
3 lökar med blast, färska gula
1 dl parmesanost, riven
2 krm svartpeppar, nymald
½ basilika, kruka

Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 min. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.

Ca 550 kcal per portion

Easy AdSense by Unreal