Kladdkaka med baileys/Baileyskaka

Min favorit till kaffet är Baileys, helst den i original. Här har jag använt Baileys med kaffesmak när jag gör de här kakorna. Det här receptet är egentligen för form med avtagbar kant, men för att det istället bara ska bli en liten mumsbit, portionerar jag upp det i mindre formar. Jag passar även på att göra två mindre formar som jag skickar med maken till jobbet.

350 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
150 g smör
2 msk baileys
6 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl

till formen:
smör
kakao

till servering:
grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med lite smör och pudra med lite kakao. Välj en form med löstagbar kant om du har det, annars en form med låga kanter. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Låt den smälta långsamt. Rör om då och då.

 

 

 

 

 

 

 

Ta den i från värmen och låt svalna lite innan du rör i Baileys. Vispa ägg och socker i en bunke, gärna med elvisp 6-7 minuter och rör därefter ner 1/4 del av smeten i chokladröran. Vänd sedan ner resten, mjölet och sist det smälta smöret, blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.

Easy AdSense by Unreal