Ravioli fylld med skogssvamp, tryffelskum och friterad persilja

pastaItaliensk matlagning och möjlighet att göra något tillsammans. Vi var på matlagningskurs med Rent a chef, en present maken fick när han fyllde år.  Vi sa redan i bilen på väg dit, att vi kommer nog få göra pasta – och mycket riktigt, fylld ravioli. Jättegott och verkligen något jag ska försöka mig på igen vid ett senare tillfälle. Pastamaskin har vi, så det är väl bara tillfället som inte funnits tidigare.Det bidrar nog lite också att man tror att det är svårt att göra egen pasta.

1 dl durummjölIMG_0414
1 dl vetemjöl
2 ägg
olivolja
salt
peppar
vatten

fyllning:
100 g skogssvamp
25-50 g sidfläsk
½ schalottenlök
1  solo vitlök
1 dl grädde
1 msk kycklingfond

persilja:IMG_0454
1 dl matolja
25 g kruspersilja

1 tsk tryffelolja
1 dl mjölk

100g brynt smör
timjan
rosmarin

50 g parmesanost

IMG_0432Blanda mjöl och salt. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i gulor och olivolja. Knåda ihop degen med fingrarna. Låt degen vila ca 30 minuter. Är degen för torr, häll på lite mer vatten och olivolja och arbeta in den ordentligt. Är degen lös, ta i lite mer mjöl.

Finhacka svampen och löken. Fräs svampen med schalottenlök, sidfläsk, vitlök och timjan i lite smör och olja. Häll på vin, grädde, fond och låt det koka en stund. Häll av vätskan för att använda till tryffelskummet senare. Spara hälften av fräset, resten mixar du så slät som möjligt. Smaka av med smör, vinäger, socker, salt och peppar. Blanda ner den resterande svampblandningen och späd med lite av den vätska du sparat.

IMG_0439Ta fram pastadegen ur kylen och kavla ut den tunt (ca 2mm). Skär sedan ut fyrkanter (12cmx12cm) eller tryck ut med en form och pensla den ena fyrkanten med äggula och lägg sedan en klick (ca 1 msk) av svampblandningen i mitten av degen, lägg på en fyrkant och pressa ihop kanterna ordentligt. Alternativt om du har rundlar, kan du vika den över och göra halvmånepasta.

Koka upp vatten med lite salt, lägg i raviolin, koka tills den flyter, då är den klar, ca 2-3 minuter. Allt ska vara färdigt när du kokar pastan så den inte behöver stå och vänta in det andra. Häll ner vätskan som var sparad från svampfräset, tillsätt lite smör, tryffelolja samt mjölk. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Koka upp och lägg i timjan och rosmarin. Skumma upp med en stavmixer strax innan servering. Värm en panna med matoljan och fritera persiljan. Smält smöret i en het panna och låt det blir brynt, lägg i rosmarin, timjan, salt och peppar. Lägg i raviolin i smöret och servera genast, genom att lägga upp dem på tallriken, lägga över lite tryffelskum och avsluta med den friterade perslijan och parmesan.

Easy AdSense by Unreal