Kalvrygg ”saltimbocca” med champagnerisotto och sauterad bladspenat

IMG_0469matlagningskursen åt vi fylld ravioli till förrätt, saltimbocca till huvudrätten och sen var det glass och chokladfoundant till efterrätt – vi var verkligen proppmätta efteråt och alla rätter är nog något vi kommer att laga framöver, eller göra varianter av. Saltimbocca är en maträtt som består av kalv eller fläskkött klätt eller toppat med skinka och salvia. Vi bäddade in två skivor med skinka och salvia mellan.

20 g salviaIMG_0419
600 g kalvrygg
100 g parmaskinka eller serranoskinka
300 g risottoris
3 dl kyckling fond
200 g smör
100 g parmesan
3 dl vitt vin
200 g spenat
2 vitlök
2 schalottenlökar
1 dl champagne
salt
peppar

IMG_0424Hacka schalottenlöken i små tärningar och fräs dem i lite olivolja tills dem är glasiga, tillsätt risotto riset. Häll därefter på lite i taget av kycklingfonden och det vita vinet så att riset aldrig blir torrt, men heller inte står och är jätteblöt. Låt det puttra, smaka av med salt och peppar, när riset är mjukt men ändå fast tillsätter ni champagnen och rör om. Precis före serveringen sedan tillsätts smör och parmesan. Skär kalvryggen i 75 g bitar (2 per person) salta, peppra och mjöla dem, lägg en skiva skinka och två blad salvia och kläm ihop köttbitarna. Stek i olivolja och smör tills dem är gyllenbruna. och efterstek dem i ugnen så du kan ta ut dem precis när de ska serveras. Skär spenaten i grova bitar, fräs på vitlöken i samma panna som köttet, tillsätt spenaten, salt och peppar, fräs den tills den är mjuk, smaka av med vitvin och smör.

IMG_0417IMG_0444

Easy AdSense by Unreal