Bondkakor med kanel och russin

Jag brukar bondkakor till julen, en underbart god kaka med sirap och hackad mandel. Men då vi har nötallergi i familjen brukar jag även undvika mandel i mat och bakverk. Här blir det istället en kaka, anpassad till julen med både russin och kanel. Jag förbereder degen och sen passar jag på att baka ut kakorna vid ett senare tillfälle när jag ändå har ugnen igång. Då det ändå är så mycket matförberedelser till julen.

1½ dl socker
200 g margarin eller smör
1 ägg
1½ dl russin
1½ tsk kanel
4-5 dl vetemjöl

Blanda smör, socker och ägg. Tillsätt russin kanel och mjöl och knåda ihop till en deg. Forma den till en rulle och låt den vila i kylen någon timme. Sätt ugnen på 200 grader. Forma rullen fyrkantig och skär centimetertjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 8-10 minuter tills de fått en gyllene färg.

Easy AdSense by Unreal