Kolafylld choklad

En god godbit, med chokladpenslade formar. Det är lite tidskrävande att pensla formarna, men smakmässigt definitivt värt det. Vi passade på att gjorde dubbel sats när vi ändå tog oss tiden att göra dem.

100 g ljus choklad

1 dl vispgrädde
1/2 dl Ljus Sirap
1/2 dl Finkornigt Strösocker
1/2 dl Florsocker
1 msk kakao

små folieformar

Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Glasera insidan av 25 små folieformar med chokladen. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker, florsocker och kakao i en glasskål som tål mikrovågsugn, eller blanda i en kastrull och koka på spisen tills kolan klarar ett kulprov. I micron, kokar du smeten på 600 W i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad. På spisen kokar du under omrörning i ca. 30 minuter.

Easy AdSense by Unreal