Mintkyssar

Sedan jag var liten har jag alltid älskat mintkyssar, eller negerkyssar som det står i min kokbok. En söt mintslant med en smält chokladtopp. Något tidskrävande då man helst inte vill ha dem allt för stora och det blir ca 40 stycken.

4 dl florsocker
1 dl vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmyntsolja
100 g mörk blockchoklad

Blanda florsocker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka i ungefär 10 minuter tills den är 115 grader eller gör ett trådprov. Häll över smeten i en bunke och låt den svalna. Droppa ner pepparmyntsoljan och rör om ordentligt med en gaffel.

 

Fyll en kastrull till hälften med vatten och låt det koka upp, lyft kastrullen från värmen och ställ bunken med mintkräm ovanpå. Rör om tills den precis börjar tjockna och bli vit. Här gäller det dock att vara snabb! Låt kastrullen stå kvar på värmen och klicka sedan upp små slantar på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Låt dem stelna. Eller för att det ska gå snabbt och smeten inte stelnar, försök och häll upp dem fort.

Smält chokladen i vattenbad och droppa en droppe smält choklad på varje mintslant. Låt den stå och stelna, förvara dem sedan i en lufttät burk.

Easy AdSense by Unreal