Punschrullar – dammsugare

dammsugare11Hemma hos oss är dessa en favorit, dessa små läckerbitar. Dammsugare eller punschrullar som de också heter. Även jag som liten valde denna mumsbit när vi var på café (och prinsesstårta, så barnen har samma favoriter som mig). Vad vi även tycker är roligt är att punschrullens dag är den 7.e mars, samma dag som sonen fyller år.  Dessa har vi gjort på ett enkelt sätt genom att använda färdigt tårtlock för just prinsesstårta, då behöver man inte kavla marsipan. Det färdiga tårtlocket finns ju även i flera färger (grön, rosa och vit) så då kan man även på så sätt variera sina rullar, både i färg och sen även i storlek. Vill man kan man ju även försöka färga marsipan i andra färger.

100 g smördammsugare3
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl smulor från sockerkaka eller småkakor
arraksessens eller punsch
200 g marsipan
2 msk florsocker
100 g choklad

dammsugare1Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst, smula kakorna och blanda i det i smörblandningen. Blanda väl och smaka sedan av med arrak eller punsch. Forma till två runda längder och låt dem stå kallt en stund. Kavla ut marsipan och sikta över florsocker rulla in längderna i marsipan (eller gör det enkelt för dig och köp färdigkavlat tårtlock. Skär dem i 4 cm breda bitar, smält choklad och doppa ändarna i den.

dammsugare

Easy AdSense by Unreal