Flygplansmat

Någon gång per år brukar det bli att jag åker på semester med flyg. Sambon reser en hel del i jobbet så även här finns det möjlighet att prova olika koncept av flygplansmat. Under senaste resan till New York, blev vi serverade mat två gånger per resa.På vägen dit åkte vi med Lufthansa och hem åkte vi med Continental Airlines.

Jag måste säga att jag blev verkligen överraskad att allt som serverades var gott. Annars brukar det alltid vara mindre god mat som man får när man flyger. Under resan dit fick vi först snacks. Efter en stund serverades ett val mellan två olika rätter, dock satt vi så att när det kom till oss fanns inte längre någon valmöjlighet utan vi fick ravioli. Jättegod sådan och mer än jag trodde. Det var tillräckligt för att inte bli hungrig efter bara en liten stund. Efterrätt bestod av en fromageliknande kaka med sylt på.

Någon timme senare fick vi även en pizzaslice, med alternativet kyckling eller vegetariskt – men även här satt vi så att det fanns bara en kyckling kvar – så de andra i sällskapet fick ingen valmöjlighet.

 

På vägen tillbaka till Sverige flög vi på natten. Först när vi började flyga fick vi välja mellan biff och kyckling. Vi valde kyckling och fick en parmesanpanerad kycklingfilé med pasta till. En fräsch sallad och en smörgås. Efter ett fåtal timmar sömn serverades vi melon och en croissant. Inte mycket men i alla fall något att stoppa i magen innan landning.

Easy AdSense by Unreal