New York, ett oändligt val av snabbmat

Jag visste innan att det skulle bli mycket snabbmat under resan till New York. Det känns väldigt onyttigt men samtidigt är det fantastiskt att se alla dessa matvagnar som står utmed gatorna, försäljare och snabbmatskedjorna. Oändliga valmöjligheter som finns när det kurrar lite i magen.

Frukosten åt vi på Lyric Diner, 283 3rd Avenue (22nd and 3rd) två kvarter från vårt hotell. Ett ställe som även var fullt av poliser, det kändes tryggt. Här fanns flera olika sorters frukostpaket, men även möjlighet att beställa fritt från menyn.

 

 

 

 

 

 

  • Omelett med basilika och mozzarella.
  • Fransk toast (kanelkryddad) med skinka, kalkon och ost.

Det fanns möjlighet att äta ägg och bacon, och det var precis så där amerikansk som på tv att de börjar med att hälla upp kaffe och går och fyller på hela tiden. Något vi tyckte om var möjligheten att beställa färsk frukt och även få färskpressad juice.

Annars har det varit mycket snabbmat i form av hamburgare från McDonald, Burger King och pizza. Mat s0m du får i en påse och sedan hastigt äter upp.

Därför var det otroligt trevligt sista kvällen. Vi tog en taxi ner till Little Italy, ett område på nedre Manhattan i New York, förr känt för sin stora befolkning av italienska immigranter. Det finns ett flertal italienska restauranger där men vi valde Il Palazzio på 151 Mulberry Street.

Det var en trevlig känsla som uppstod redan när vi kom in genom dörren. Bord som stod uppdukade med vita dukar och blommor. Vi fick ett bord i den lite lugnare delen av restaurangen. Vad skönt att få sitta ner ordentligt, få välja mat från menyn i lugn och ro.

Jag beställde en linguini med vongele, musslor i vitlök. Till det ett glas Chianti Classico.

I sällskapet beställdes även en ravioli och en pasta rätt med rigatoni. All mat var jättegod, men jag tror även att tillfället och atmosfären spelade en stor roll.

 

Easy AdSense by Unreal