Hummus

IMG_20180605_163949 Till den veganska studentbuffén serverade jag även hummus, det är nog något jag egentligen har tänkt mig var jättesvårt att få till så det blir riktigt gott. Men absolut inte – det var hur enkelt som helst, även om jag också mångdubblade receptet för att det skulle räcka till alla gästerna. Jag hoppas att alla hemma hos oss uppskattar det så kan man faktiskt göra en sats lite då och då. Det vore faktiskt bra att kunna erbjuda lite mer vegetariskt även hemma hos oss. Även det här receptet kommer med inspiration från Zeinas matlagning

500 g kokta kikärtor
4 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1-2 citron (justera syra efter smak)
1 tsk salt
spiskummin
Ca ½-1 dl vatten

Mixa tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer i ca 1 min tills tahinin blir en fast och vit massa. När man mixar tahinin får den en mild och god smak som ger dig en extra krämig hummus. Efter att du har mixat i ca 1 min kommer tahinin bli ganska fast i konsistensen, späd ut med lite vatten och mixa lite till. När den känns krämig tillsätter du kikärtorna. Mixa i ca 2-3 min, öppna upp matberedarens lock och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök. Jag tillsatte även lite spiskummin för att få den smaken på hummusen.

Easy AdSense by Unreal