Ostscones

Jag tycker det är härligt när det luktar nybakat, scones är därför ett trevligt sätt att starta helgmorgonen med. Det här receptet är med riven ost, men det går att kombinera olika smaker, mjölsorter etc när du bakar scones.
Det enkla med scones är också att man har oftast det mesta hemma. Annars tycker jag att det behöver planeras lite mer när man bakar på färsk jäst. Av det här receptet blir det fyra runda kakor med fyra delar i varje. Jag halverade det nu på morgonen när jag bakade eftersom scones är godast när de är nybakade och varma. Scones är också fantastiskt att servera till soppa.

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk
2-3 dl grovriven ost

Börja med att blanda mjölet med saltet och bakpulvret. Finfördela sedan smöret i mjölblandningen. Tillsätt till slut mjölken och osten. Arbeta snabbt ihop till en smet. Dela smeten i fyra bitar och lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta ut med fuktig hand till rundlar och nagga lätt med en gaffel. Skär ett kors i varje bit med en blöt kniv eller pizzaskäraren så att den inte fastnar. Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 12-15 minuter. De ska få en varm gyllengul färg. Servera genast.

Easy AdSense by Unreal