Krispig marängtårta

Det här receptet blev jag rekommenderad att testa, ”du som tycker om att baka, borde testa det här, det är jättegott och jätteenkelt”, så sagt och gjort. Det är ändå påsk, så då kan det ju passa bra med en liten tårta till kaffet.

Jag tyckte att det var väldigt sött och tänker att jag minskar socker om jag bakar den igen, men annars var den väldigt god.

Bottnar

4 äggvitor
3 dl socker
100 g mörk choklad (typ block)
3 dl Rice Krispies

Fyllning:

4 äggulor
1 dl socker
100 g smör eller margarin

Garnering:

3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (typ block)

Vispa äggvitor och socker till en tjock marängmassa. Hacka chokladen. Vänd ner chokladhack och rice krispies. Bred ut marängmassan på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i 125°C, 1 tim och 15 min. Lossa bottnen när den är varm. Dela den mitt itu. Låt delarna svalna på bakgaller. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna. Bred krämen på ena bottnen och lägg den andra ovanpå. Vispa grädden och bred den över tårtan. Riv chokladen och strö över tårtan. Tårtan är godast om den läggs ihop minst 1/2 dag innan servering.

Jag tyckte det var lagom med choklad att bara ha i tårtan, så jag valde att inte ha det ovanpå. Jag tror att det skulle vara gott med jordgubbar eller några andra bär. Den vi äter har bara grädde på sig.

Easy AdSense by Unreal