Musliscones med russin

Det här är en enkel favorit som vi hittade på baksidan av flingpaketet. Att göra scones är busenkelt, och här är en variant som känns både nyttigare och som smakar jättegott.

Receptet för 8 bitar;

4 dl Müsli, (vi har valt Axa osötad Müsli som har en svag smak av kanel)
3½ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
1 msk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2½ dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Finfördela fettet i blandningen med fingrarna. Häll på mjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Klicka ut degen i två delar på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem med mjölad hand till runda kakor (ca 15 cm diameter). Gör ett kors rakt över med mjölad kniv (skär inte rakt igenom utan det är för att du ska kunna dela dem enklare sen). Låt dem stå 5-10 min medan ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. bryt itu och servera dem nygräddade med te eller kaffe, smör, marmelad, färskost eller hackade nötter – bara fantasin sätter stopp där.

När jag gjorde det till frukosten på morgonen hade jag redan kvällen innan blandat de torra ingredienserna för att spara lite tid. Satte direkt på ugnen och blandade i ordning resten av degen medan jag väntade på kaffet. När en kvart har gått gläntar jag på ugnen och kikar om de behöver någon minut till – men jag tycker att de verkar klar. Det är då jag också får en svag antydan av kanel som slår emot mig med värmen. Jag tycker att de blev jättegoda – det är lite tuggmotstånd och de har en fylligare smak än scones jag bakat förr, det är ett trevligt inslag med russinen och en svag kanelsmak finns där, men dock väldigt inbäddad i andra smaker. Barnen tyckte också att det var gott och det är trevlig start på morgonen att det luktar nybakat.

Easy AdSense by Unreal