Banankladdkaka

Jag älskar att baka och brukar ofta skicka med en kaka till sambons jobb, så också med den här. Det här är ett enkelt grundrecept som likt många andra recept jag använder går att förändra och lägga till goda smaker. Här har jag mosat i en banan vilket är en härlig kombination med chokladen.

2 ägg
2dl socker
150 g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
½ krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 banan

Jag börjar med att vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Därefter tillsätter jag alla andra ingredienser och avslutar med smält margarin. Innan jag häller över passar jag på att pensla formen med lite så det inte fastnar där.Det går att ha i ströbröd eller kokos i formen, men det går också med bara smör i formen.

Ibland brukar jag smälta blockchoklad till kakan istället för kakao, men då penslar jag formen innan jag lägger i chokladen. Annat som är gott att ha i är after eight då kakan får en svag smak av mint, eller lite apelsin. Man får prova sig fram och våga testa är väl mitt måtto.

Kakan gräddas i 150 grader varm ugn, i 25-30 minuter. Den blir god även om den inte är kladdig in i mitten men om den ska vara riktigt kladdig brukar jag ta den lägre tiden. Jag tycker att kakan i sig är väldigt god, men det går också att komplettera med en klick grädde till för att gör det festligare, och även ha någon färsk frukt eller bär till.

Easy AdSense by Unreal